נניח שמדובר בזוג הורים להם יש שני ילדים. האחד מתחת לגיל 15 והשני מעל לגיל 15 אך פחות מגיל 18. הילדים נמצאים במשמורת משותפת (דהיינו הילדים נמצאים מחצית מהזמן אצל כל אחד מההורים). שני ההורים משתכרים אותו שיעור השתכרות. האם האב יחויב לשלם מזונות לידי האם עבור מי מהילדים ? ואם כן, האם בשיעור מלא או חלקי ? האם יש הבדל בין מזונותיו של הילד שמתחת לגיל 15 לבין זה שמעל גיל 15 ?
מסתבר שלשאלה זו אין תשובה אחידה בקרב בתי המשפט, אלא יש מספר גרסאות / מספר אסכולות, תלוי באיזה בית משפט מדובר וכל עוד לא ינתן פסק דין מחייב בבית המשפט העליון, לא תהיה אחידות בפסיקה.
לפי האסכולה החיפאית – שיעור ההפחתה במזונות הילדים במקרה של משמורת משותפת היא – 40%. כלומר, אם במצב רגיל כשהילדים אצל האם היה האב משלם סך של 1,500 ₪ עבור כל ילד, הרי שבמקרה של משמורת משותפת החיוב יעמוד על סך של 900 ₪ עבור כל ילד.
לפי האסכולה של מחוז מרכז - נקבע שיש להפחית 25% מסכום המזונות בו מחוייב האב ו- 50% מסכום המדור בו מחוייב האב (עבור שני ילדים מחוייב האב לשאת ב- 40% משכר הדירה).
לפי האסכולה של מחוז תל אביב – כשמדובר בקטין מגיל 15 עד 18- אין חיוב במזונות לידי האם, אלא כל הורה נושא במזונות הילד כשהוא אצלו והם חולקים בחלקים שווים ביניהם בהוצאות המיוחדות ואילו לגבי קטין מתחת לגיל 15, שיעור המזונות בו מחוייב האב מופחת ב- 50%. כלומר במקום לשלם 1,500 ₪ עבור הקטין הוא יחויב לשלם 750 ₪.
כאמור, אין עדיין פסק דין מחייב של בית המשפט העליון ש"יעשה סדר" בין האסכולות והפסיקות של בתי המשפט השונים.