פעמים רבות, הקושי האמתי בניהול ההליך המשפטי אינו בהעלאת הטענות הנכונות, כי אם הצגת ראיות (אסמכתאות) התומכות בטענות אלה. ולכן, פעמים רבות, על אף שתביעת הלקוח היא צודקת ונכונה, הלקוח עשוי בכל זאת להפסיד בתביעה, רק בשל כך שלא עלה בידו להוכיח את טענותיו.
ולכן, גם אם אתם בטוחים בצדקת טענותיכם, זכרו כי השופט שידון בתביעה שלכם לא מכיר אתכם ואת בן/בת זוגכם, הוא לא יודע איזו גרסה מהגרסאות שמוצגות בפניו היא נכונה, והוא יאלץ להכריע, במידה רבה, על סמך הראיות שהצדדים יציגו לו.
בעניין זה אסור להתעצל! החלו לאסוף מידע רב ככל הניתן (באופן חוקי כמובן) – פרטים אודות חשבונות בנק, זכויות סוציאליות ופנסיוניות, מידע אודות העסק של בן/בת הזוג, הכנסות בן/בת הזוג מעבודה ומכל מקור אחר, הסתרה ו/או הברחה של כספים על ידי בן/בת הזוג, מידע שיכול להצביע על בגידה של בן/בת הזוג או על תפקוד הורי לקוי, וכיו"ב.
מידע רב מצוי כנראה כבר עתה בביתכם (למשל – דפי חשבון בנק, דפי עדכון של חברות ביטוח אודות זכויות סוציאליות ופנסיוניות וכיו"ב), אולם ניתן גם להשיג מידע באופן אקטיבי, למשל על ידי פניה למוסדות בנקאיים וחברות ביטוח, הקלטה ותיעוד של שיחות והודעות SMS ביניכם לבין בן/בת הזוג; וכיו"ב.
יש לשים לב, כי בהתאם לחוק האזנת סתר, תשל"ט-1979, האזנה לשיחה שהמאזין לה אינו צד לשיחה והשיחה לא בוצעה ברשות הרבים, מהווה האזנת סתר והיא אסורה על פי חוק. מידע אשר הושג בניגוד לחוק האזנת סתר, לא ניתן יהיה להציגו במסגרת ההליך המשפטי והדבר אף יהווה עבירה פלילית. על כן, חשוב לבדוק היטב את האופן בו מושג המידע אודות בן/בת הזוג.